macs

Világszám!

Csoda történt: baghyra úgy határozott, hogy életet lehel LJ-s felületébe. Ami azért nagy szám, mert tudni kell róla, hogy az LJ nem barátja nekije, ahogy ő sem az LJ-nek. De döntött, s mostan első randevújuknak lehettek tanúi.

Tratttatataaa, dobpergéééés!

Aztán, meglátjuk, mi lesz :)
híd

Hó! De jó... :/

Most már komolyan elegem van… Én, aki világéletemben imádtam a havat, odavoltam a sítáborért, még huszonéves fejjel is hóembert építettem a kertben, ezennel megcsömörlöttem. Ezek után, ha hazamegyek és véletlenül le talál esni a hó, engem a gutaütés fog kerülgetni.
Collapse )

híd

Színház az egész világ!

Most, hogy a hideg egyre markánsabban sarkall bennünket arra, hogy zárt helyen keressünk magunknak elfoglaltságot, lelkesen belevetettük magunkat a múzeumok felfedezésébe és a kulturálódás nemes művészetébe. Voltak sikeres akcióink, és olyanok is, amiket jobb lett volna inkább kihagyni. Talán a legjobb lesz a negatívummal kezdeni. 

Collapse )
híd

Суеверия és egyéb nyalánkságok

Az orosz tankönyvünkben minden fejezetet egy levéllel nyit a szerző. Matthew, az amerikai fiú szentpétervári élményeiről otthon maradt ismerősének, Lindának ír. Minden alkalommal valami olyasmiről számol be, ami számára jelentőségteljes, elgondolkodtató és nagyrészt az orosz kultúrával van összefüggésben. Általában elmondható az ilyen híradásokról, hogy tanórai anyagnak kiválóak, jól lehet rájuk építkezni, ám szegény Lindát biztos, hogy marhára nem érdekelné a tartalmuk, ha valóban kézhez kapná őket.

Ezúttal én is valami hasonló merényletet készülök elkövetni.
Collapse )

pétervár

A más nem feltétlen rossz

Nos, hosszasan hallgattam. De nem azért, mert semmi sem történt velem, csak egyszerűen nem tudtam eldönteni, hogy milyen kategóriák szerint csoportosítsam az élményeimet. Ezt hívják a bőség zavarának, azt hiszem.

Ezúttal inkább csak epizódokat szedtem egy csokorba, valamiképp ellentéteket állítva fel. Egyes helyeken jobban, máshol kevésbé sikeresen, és biztos vagyok benne, hogy hagytam ki olyasmit, amit pedig néhány napja még nagyon el akartam mesélni - így jár az, aki nem írja le rögvest a gondolatait.

Collapse )